Esbart Rosa d'Abril

L’Esbart Rosa d’Abril neix l’any 1946, de la mà de Joan Mercadé, mestre de Castellterçol i músic, i de la seva muller Enriqueta Capellades, que en portaren la direcció fins a principis dels anys vuitanta. L’Esbart disposa d’un centenar de diferents vestits que amb molta cura adapta a cada un dels balls per tal de donar color a l’espectacle. 

El nostre esbart és una entitat oberta a tots els infants i joves de la comarca dedicada a la conservació i divulgació de la dansa catalana en totes les seves vessants i amb el màxim de rigor històric. Assaja setmanalment al local de l’ANLA (antiga fàbrica tèxtil rehabilitada)  amb l’esperit de desenvolupar la part artística (música, ball i ritme), la social (treball de grup, coneixences amb altres esbarts) i la individual (disciplina, psicomotricitat, respecte i amistat) als seus balladors.

Actualment, l’Esbart disposa de quatre grups de dansa infantil, amb un total de 40 balladors compresos entre els 3 i els 14 anys. També compta amb un grup de juvenils els quals disposen d'un repertori de balls propis i, alhora participen amb el cos de dansa.

El cos de dansa, format per una trentena de dansaires a partir dels 16 anys, és el nostre segell. Aquest grup representa la nostre entitat als distints escenaris i és l’encarregat de portar el principals espectacles de les danses d’arrel tradicional i danses de nova creació per així donar a conèixer la nostra cultura i tradició folklòrica arreu.

Tots els nostres dansaires han estat formats al nostre esbart i a alguns d’aquests joves són mestres i monitors ajudants dels grups infantils i juvenils.

Activitats:
- Festival de Nadal
- Moixiganga de Castellterçol
- Final de curs (xics i Cos de dansa)
- Trobada d'Esbarts

Espectacles:
- Venim del Nord, Venim del Sud
- Trio de Jotes
- El Mortitxol
- Envelat 1900
- Terçol

Xarxes Socials:

 Esbart Rosa d'Abril 
 @esbart_rosaabril
 @EsbartRosaAbril
 Esbart Rosa d'Abril

 

 

c. Josep Gallés, 36 - 08183 Castellterçol - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Montse Malats / Guim Alberch
Telèfon: 617 52 78 15 (Montse)
Telèfon: 622 14 93 92 (Guim)
Adreça electrònica: esbartrosadabril@gmail.com
Lloc web: www.esbartrosadabril.cat
Horari:  
Divendres de 17 h a 00 h al local Anla
Darrera actualització: 26.04.2021 | 14:27